Dick Sandberg
Scanare cu raze X a lemnului, analiza tomografică și transformarea fabricii de cherestea
Profesor de Știința și Ingineria Lemnului la Universitatea de Tehnologie Luleå
Dr. Dick Sandberg este profesor titular de Știința și Ingineria Lemnului la Universitatea de Tehnologie Luleå din 2013. A obținut doctoratul în Tehnologia și Prelucrarea Lemnului la KTH în 1999. Dr. Sandberg a contribuit activ la numeroase proiecte de cercetare a lemnului și a ținut prelegeri la diverse universități și centre de cercetare. Între ele, a ocupat roluri tehnice și manageriale în mai multe companii și fabrici de cherestea.
Dominik Röser
Lanțuri de aprovizionare cu lemn, operații forestiere și silvicultură de precizie
Director de program, Programe de management al resurselor forestiere și operații forestiere; Profesor asociat la Universitatea din Columbia Britanică
Dr. Dominik Roeser ocupă în prezent funcția de prodecan cu cercetarea forestieră și implicarea comunității, precum și cea de profesor asociat de operații forestiere la Universitatea din Columbia Britanică. Cu peste 22 de ani de experiență dedicată cercetării și inovației forestiere, Dr. Roeser a devenit un expert de top în proiectarea lanțului de aprovizionare și transfer tehnologic al operațiilor forestiere. La Universitatea din British Columbia, conduce un program de cercetare dinamic, axat pe dezvoltarea de soluții durabile care să contribuie la evoluția bioeconomiei. Eforturile sale de colaborare se extind pe mai multe continente, deoarece a lucrat îndeaproape cu diverși parteneri atât din Europa, cât și din Canada, încurajând inovația și promovând domeniul. Drept recunoaștere a expertizei sale, dr. Roeser a fost onorat cu o nominalizare la Panelul de evaluare externă al Inițiativei pentru silvicultură durabilă (SFI) în 2022.
Esther Merlo Sánchez
Testarea nedistructivă a lemnului și evaluarea calității (bușteni și păduri )
Directorul departamentului de cercetare, dezvoltare si inovare, Madera Plus Calidad Forestal S.L.
Esther Merlo deține un doctorat în silvicultură, specializat în tehnici nedistructive de predicție a proprietăților tehnologice ale lemnului. Esther a acumulat o experiență valoroasă prin sejururi de cercetare la Forest Research din Noua Zeelandă și la Universitatea Campinas din Brazilia.
Între 1995 și 2006, Esther a lucrat la Centrul de cercetare forestieră și de mediu Lourizán din departamentul de îmbunătățire genetică a pădurilor, participând activ și contribuind la proiecte de CDI.
Din 2007 până în 2011, a lucrat la CIS MADEIRA (Centrul pentru Inovare și Servicii Tehnologice pentru Lemn din Galicia).
Din 2012, Esther este fondatorul și directorul companiei pentru departamentul de cercetare-dezvoltare-inovare al Madera Plus Calidad Forestal S.L. (www.maderaplus.es)
Masahiko Nakazawa
Senzori pentru optimizarea lanțurilor valorice ale lemnului
Cercetător la Institutul de Cercetare Forestieră şi a Produselor Forestiere (FFPRI) și șef al Laboratorului de Sisteme de Exploatare
Dr. Masahiko și-a obținut doctoratul în 2005 la Universitatea Nagoya, Școala Superioară de Științe Bio-agricole, Departamentul de Științe Forestiere și Resurse de Mediu, unde a lucrat încă un an ca cercetător, apoi am lucrat ca cercetător la Universitatea de Agricultură și Tehnologie din Tokyo din 2006 până în 2010, apoi la Institutul de Cercetări Silvice și Produse Forestiere, Departamentul de Inginerie Forestieră 2011-2017 ca cercetător principal, iar din 2018 la Institutul de Cercetări Silvice și Produse Forestiere, Departamentul de Inginerie Forestieră ca șef laborator
Sanna Kaasalainen
Senzori optici, GNSS, poziționare, conștientizare situațională, LiDAR, monitorizarea mediului
Director al departamentului de navigație și poziționare la Institutul finlandez de cercetare geospațială (FGI)
Sanna Kaasalainen este profesor și șef al departamentului de navigație și poziționare la Institutul Finlandez de Cercetare Geospațială al National Land Survey of Finland. Ea are o lungă experiență de cercetare în GNSS, poziționare, conștientizare situațională și detectarea optică a mediului.
Ea reprezintă Finlanda în Comitetul de Program pentru Navigație al Agenției Spațiale Europene și este, de asemenea, un membru expert al Comitetului Programului Spațial Galileo-EGNOS, precum și al grupului de lucru Galileo de generație următoare.