El Projecte / Assessors experts

Dick Sandberg

Escaneig de fusta amb raigs X, anàlisis de tomografia computeritzada i transformació de serradores

Professor de Ciència i Enginyeria de la Fusta en la Universitat Tecnològica de Luleå

El Dr. Dick Sandberg és professor titular de ciència i enginyaria de la fusta a la Universitat Tecnològica de Luleå des del 2013. Va obtenir el doctorat en tecnologia i processament de la fusta en KTH el 1999. El Dr. Sandberg ha contribuït activament en nombrosos projectes d’investigació sobre la fusta hi ha impartit conferències a diverses universitat i centres d’investigació. A més, a desenvolupat funcions tècniques i directives en diverses empreses fustaneres i serradores.

Dominik Röser

Cadena de subministrament de fusta, operacions forestals i silvicultura de precisió

Degà en línia d’investigació de Programes d’Operacions i Gestió de Recursos Forestals; Professor Associat de l’Universitat de Columbia Britànica.

El Dr. Dominik Röeser ocupa actualment el càrreg de Degà Associat d’Investigació Forestal i Participació Comunitària, a més de ser Professor Associad d’Operacions Forestals a la Universitat de Columbia Britànica. Amb més de 22 anys d’experiència dedicada a la investigació i innovació forestal, el Dr. Röeser s’ha convertit en un expert líder en disseny de cadenes de subministrament i transferència de tecnologia d’operacions forestals i de biomassa. A la Universitat de Columbia Britànica, dirigeix un programa d’investigació dinàmic, centrat en el desenvolupament de solucions sostenibles que contribueixin a l’evolució de la bioeconomia. Els seus esforços de col·laboració s’estenen a nivell mundial, ja que ha treballat en estreta col·laboració amb diversos socis tant a Europa com a Canadà, fomentant la innovació i fent progressos en aquest camp. En reconeixement a la seva experiència, el Dr. Röeser va ser guardonat amb una nomició pel Panell de Revisió Externa de la Iniciativa Forestal Sostenible (SFI) al 2022.

Esther Merlo Sánchez

Assaigos no destructius de la fusta i avaluació de la qualitat (troncs i boscos en peu)

Directora del departament d’I+D+I de Madera Plus Calidad Forestal S.L.

Esther Merlo és Doctora en Enginyeria Forestal, especialitzada en tècniques no destructives per estimar les propietats tecnològiques de la fusta. L’Esther va adquirir una valuosa experiència a través d’estades d’investigació al Forest Research de Nova Zelanda i la Universitat de Campina al Brasil.

Entre 1995 i 2006, l’Esther va treballar al Centre d’Investigacions Forestals i Ambientals de Lourizán, al Departament de Millora Genètica Forestal, participant i contribuïnt activament en projectes d’I+D+I.

Del 2007 al 2011 va treballar al CIS MADEIRA (Centre d’Innovació i Serveis Tecnològics de la Fusta de Galícia).

Des del 2012, l’Esther es fundadora i directora empresarial del departament d’I+D+I de Madera Plus Calidad Forestal S.L. (www.maderaplus.es)

Masahiko Nakazawa

Sensors per a l’optimització de les cadenes de valor de la fusta

Investigador de l’Institut d’Investigacions Forestals i de Productes Forestals (FFPRI) i jefe del Laboratori de Sistemes d’aprofitament forestal

El Dr. Masahiko va obtenir el seu doctorat al 2005 a la Universitat de Nagoya, Escola de Graduats en Ciències Bioagrícoles, al Departament de Ciències de Recursos Forestals i Ambientals, on va treballar un any mes com a investigador. Després va treballar també com a investigador a la Universitat d’Agricultura i Tecnologia de Tokio des del 2006 al 2010. Més tard a l’Institut d’Investigació Forestal i de Productes Forestals, Departament d’Enginyeria Forestal 2011-2017 com a investigador senior i, des del 2018 està a l’Institut d’Investigació Forestal i Productes Forestals, Departament d’Enginyeria Forestal, com a jefe de laboratori.

Sanna Kaasalainen 

Sensors òptics, GNSS, posicionament, conciència situacional, LiDAR, monitoreig ambiental. Director del Departament de Navegació i Posicionament de l’Institut Finlandès d’Investigacions Geoespacials (FGI)

Director del Departament de Navegació i Posicionament de l’Institut Finlandès d’Investigacions Geoespacials (FGI)

Sanna Kaasalainen és professora i jefa del departament de Navegació i posicionament de l’Institut Finlandès d’Investigació Geoespacial de l’Estudi Nacional de Terres de Finlàndia. Té una llarga experiència en investigació en GNSS, posicionament, consciència situacional i detecció òptica del medi ambient.

Representa a Finlànda en la Junta del Programa de Navegació de l’Agència Espacial Europea i també és membre expert del Comitè del Programa Espacial Galileo-EGNOS, així com del grup de treball de pròxima generació de Galileo.