Partnerji

Par_logo_CTFC
CTFC – Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya

Poslanstvo CTFC je prispevati k posodobitvi in konkurenčnosti gozdarskega sektorja, spodbujati razvoj podeželja in pospeševati trajnostno upravljanje okolja z odličnostjo na področju raziskav ter prenosom znanja in tehnologije v družbo.

Par_logo_Arboreal

AR – Arboreal

Arboreal je podjetje za gozdno programsko opremo, ki ustvarja rešitve za zbiranje terenskih podatkov s tehnologijo AR in Lidar v pametnem telefonu.

ASEMFO – National Association of Forest Companies

ASEMFO je nacionalno neprofitno združenje zasebnih gozdarskih podjetij. Ustanovljeno je bilo leta 1994, da bi zastopalo in branilo interese zasebnega gozdarskega sektorja ter usklajevalo odnose med našimi člani in organizacijami javnih služb.

ASFOR – Asociatia Forestierilor Din Romania Asfor

Smo pravna oseba in delujemo kot avtonomna, nevladna in apolitična delodajalska in strokovna organizacija gospodarskih subjektov v primarni industriji izkoriščanja in predelave lesa, ki zastopa, podpira in brani njihove gospodarske, tehnične, komercialne in socialne interese v odnosih z javnimi organi, sindikati ter drugimi pravnimi in fizičnimi osebami na nacionalni in mednarodni ravni.

BLUEBILOBA – Bluebiloba Startup Innovativa SRL

Bluebiloba srl Innovative Startup je inovativno zagonsko podjetje in spin off Univerze v Firencah, ustanovljeno leta 2018, ki se ukvarja z zagotavljanjem inovativnih storitev na področju IT in natančnega gozdarstva.

BOSCAT FUSTA S.L – Boscat Fusta, S.L. Agrupació de productors forestals

Družba Boscat Fusta S.L. je partnerstvo gozdnih proizvajalcev, ki se ukvarja z gospodarjenjem z gozdovi, gozdarskimi dejavnostmi ter proizvodnjo in trgovino z gozdnimi proizvodi. Družba Boscat letno trguje s 30 000 tonami lesnih proizvodov (les, energetski les, lesni sekanci) iz 16 gozdnih združenj (proizvajalcev) in letno upravlja približno 2 000 hektarjev gozdov, predvsem za preprečevanje požarov v naravi.

CNR – Consigilio Nazionale delle Ricerche

Inštituta CNR, ki sodelujeta pri projektu SINTETIC, sta Inštitut za biogospodarstvo (IBE) in Inštitut za informatiko in telematiko (IIT). Tematska področja IBE se ukvarjajo z ekonomsko in okoljsko optimizacijo postopkov zbiranja in določanja lastnosti lesa in lesne biomase; lesno tehnologijo in njenimi derivati; razvojem merilnih sistemov z in-situ, radarskimi in satelitskimi senzorji, inverznimi metodami obdelave podatkov ter numeričnim modeliranjem na področju atmosfere in oceanografije. CNR-IIT raziskuje internet ter njegov družbeni in tehnološki razvoj, od mobilnih in vseprisotnih omrežij do interneta stvari, od analize družbenih omrežij do kibernetske varnosti, od algoritmike, uporabljene na internetu, do inteligentnih sistemov in novih tehnologij, povezanih z umetno inteligenco in kvantnim računalništvom.

EOS – The European Organisation of the Sawmill Industry

EOS je organizacija s sedežem v Bruslju, ki na ravni EU in mednarodni ravni zastopa interese žagarske industrije iz 11 evropskih držav (Avstrija, Belgija, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Latvija, Norveška, Romunija, Švedska in Švica), ki proizvedejo približno 80 % celotnega žaganega lesa v EU (trdega in mehkega lesa).Promet znaša približno 37 milijard EUR in 16 % celotne lesnopredelovalne in pohištvene industrije v EU-27.

Fiskarhedens

Družbo Fiskarhedens Trävaru sestavljata žaga, ki je ena največjih in najsodobnejših zasebnih žag na Švedskem, ter Oddelek za gozdarstvo.

FORESTA MODELLO – Associazione Foresta Modello delle Montagne Fiorentine

FMMF je prostovoljna neprofitna organizacija z lokalnimi in drugimi člani (več kot 100), ki si prizadeva za širjenje trajnostnega upravljanja zemljišč, izmenjavo dobrih praks ter podporo in ozaveščanje o lokalnih in globalnih vprašanjih. Leta 2014 je ustanovila registrirano blagovno znamko za sledljivost lesa, FMMF – IL LEGNO. Vzorčni gozd je dolgoročno partnerstvo, ki združuje vse javne in zasebne deležnike na določenem ozemlju. V projektu bo sodeloval tudi UCVV, član FMMF, in sicer s svojim gozdarskim izobraževalnim centrom.

InnoRenew CoE

InnoRenew CoE je neodvisni raziskovalni inštitut, ki se ukvarja z obnovljivimi materiali in trajnostnimi stavbami, njegov cilj pa je prenos znanstvenega znanja v industrijsko prakso. Poslanstvo inštituta je z interdisciplinarno znanostjo napredovati na področju tehnike ter dosegati znanstveno in inovacijsko odličnost, zlasti na dveh ključnih raziskovalnih področjih: modifikacija lesa ter restorativno okoljsko in ergonomsko oblikovanje (REED).

Koneyrittäjät ry

Koneyrittäjät ry je trgovinsko združenje izvajalcev strojnih del na področju energetike, zemeljskih del in gozdarstva na Finskem. Naš glavni poudarek je na zagovorništvu naših članov. Smo tudi organizacija delodajalcev. S sindikatom smo se pogajali o treh (kolektivnih) pogodbah. Komunikacija je eden od naših temeljev. Izdajamo dve reviji (revijo Koneyrittäjä in KL-Uutiset (revija samo za člane). Izvajamo tudi nekatere razvojne dejavnosti.

LAMMA – Consorzio LAMMA Laboratory for Monitoring and Environmental Modelling for the sustainable development

LaMMA – Laboratorij za spremljanje in okoljsko modeliranje za trajnostni razvoj – je javni konzorcij med deželo Toskano in italijanskim nacionalnim raziskovalnim svetom. V skladu s sinergijo med raziskavami in storitvami so dejavnosti LaMMA usmerjene v razvoj visoko strokovno-znanstvenih izdelkov na znanstvene teme: „Fizika ozračja“, ‚Oceanografija‘, ‚Geomatika‘.

MiCROTEC

Microtec je vodilni ponudnik rešitev za pregledovanje, sortiranje in optimizacijo v lesnopredelovalni industriji. Skenerji in programska oprema, ki jih proizvaja Microtec, omogočajo učinkovit in natančen nadzor kakovosti ter podjetjem pomagajo povečati produktivnost in zmanjšati količino odpadkov v proizvodnih procesih.

OTMETKA

OTMETKA zaposluje približno dvajset ljudi. Na Novi Zelandiji imamo podružnico. Družba OTMETKA razvija sistem za pomoč strankam v gozdarstvu pri popolni digitalizaciji proizvodnje lesa, in sicer s fizičnim označevanjem hlodov ob sečnji ter prilagojenimi podatki o proizvodnji, dostopnimi prek vmesnika API, če se vsak posamezen hlod neposredno pridobi iz računalnika za sečnjo. Podatki so lahko dostopni prek funkcionalnosti v oblaku ali kot lokalni podatki. Poleg tega razvijamo sisteme za brezkontaktno merjenje hlodov v enotah za sečnjo. In še nekaj drugih stvari…

PIVETEAUBOIS

PiveteauBois, žagarska industrija. Ustvarjamo trajnostni svet za prihodnje generacije z zagotavljanjem najboljšega od vsakega drevesa 150.000 m3 na leto, z različnimi postopki: sušenje, CLT, Glulam, oblikovanje, rezkanje, peleti, granulacija. Žaga, opremljena s senzorji MICROTEC, ki bodo nameščeni v okviru projekta: 1) skener CT LOG, nameščen na skladišču hlodovine, 2) prstni odtis hlodovine z rentgenskim in LogEye skenerjem, 3) prstni odtis desk z GE900, 4) žaga v skeniranju in nastavljanju (sistem Link).

SILVADOR COMPANY

Družba Silvador je romunsko podjetje v zasebni lasti, katerega glavna dejavnost je sečnja gozdov. Naše podjetje ima v lasti približno 4000 hektarjev gozdov na jugu Romunije. Naše podjetje se ukvarja s prodajo lesa, tudi v obliki stoječega lesa, posekanega lesa in predelanega lesa. V zadnjem času je naše podjetje vključeno tudi v ukrepe v zvezi s podnebnimi spremembami, ki zahtevajo ohranitev izbranih delov naših gozdov. Poleg sečnje gozdov skupina podjetij Silvador upravlja približno 40.000 hektarjev gozdov v lasti zasebnikov v Romuniji.

SIMTRONA D.O.O

SIMTRONA d.o.o. je specializirana za razvoj elektronskih izdelkov (prvi v vrsti je patentiran „SMART NAIL“) in avtomatizacijo industrije z uporabo najsodobnejše tehnologije (robotika, strojni vid, umetna inteligenca …).

Treemetrics

Poslanstvo družbe Treemetrics je zagotavljanje inovativnih tehnologij in rešitev, ki omogočajo trajnostno gospodarjenje z gozdovi, povečujejo produktivnost in optimizirajo vrednostno verigo, hkrati pa spodbujajo ohranjanje okolja in gospodarsko rast.

UEF – University of Eastern Finland

Šola za gozdarske znanosti na Univerzi vzhodne Finske je mednarodno priznana raziskovalna in izobraževalna enota. Izobražujemo strokovnjake za delo na področju gozdarstva in okolja. Naša glavna raziskovalna področja so gozdna ekologija, gospodarjenje z gozdovi, načrtovanje gozdov, daljinsko zaznavanje gozdov z laserskim skeniranjem, gozdarstvo in logistika ter znanost o lesnih materialih.

UNITBV – Transilvania University of Brasov

Transilvanska univerza v Braşovu (UniBV) je neodvisna, državno (javno) financirana raziskovalna in izobraževalna ustanova, ki razvija svoje dejavnosti pod nadzorom Ministrstva za nacionalno izobraževanje.