Partners

Par_logo_CTFC
CTFC – Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya

CTFC:s uppdrag är att bidra till modernisering och konkurrenskraft inom skogssektorn, att främja landsbygdsutveckling och att främja hållbar förvaltning av miljön genom forskning av högsta kvalitet samt överföring av kunskap och teknik till samhället.

Par_logo_Arboreal

AR – Arboreal

Arboreal är ett mjukvaruföretag inom skogsbruk som skapar lösningar för att samla in fältdata med AR- och Lidar-teknik i en mobiltelefon.

ASEMFO – National Association of Forest Companies

ASEMFO är en nationell ideell förening för privata skogsföretag. Den grundades 1994 för att representera och försvara den privata skogssektorns intressen samt för att samordna relationer mellan våra medlemmar och offentliga serviceorganisationer.

ASFOR – Asociatia Forestierilor Din Romania Asfor

Vi är en juridisk person och verkar som en arbetsgivare och professionell organisation, autonom, icke-statlig och opolitisk, för ekonomiska aktörer inom den primära träutnyttjande- och bearbetningsindustrin, och representerar, stödjer och försvarar deras ekonomiska, tekniska, kommersiella och sociala intressen i relationer med offentliga myndigheter, fackföreningar och andra juridiska och fysiska personer, nationellt och internationellt.

BLUEBILOBA – Bluebiloba Startup Innovativa SRL

Bluebiloba srl Innovative Startup är en innovativ startup och avknoppning från universitetet i Florens som grundades 2018, och som är aktiv inom tillhandahållandet av innovativa tjänster inom IT och precisionsskogsskötsel.

BOSCAT FUSTA S.L – Boscat Fusta, S.L. Agrupació de productors forestals

Boscat Fusta S.L. är ett partnerskap för skogsproducenter som arbetar med skogsförvaltning, skogsbruk och produktion och handel med skogsprodukter. Boscat omsätter 30 000 ton träprodukter (timber, energived, träflis) per år från 16 skogsföreningar (producenter) och förvaltar cirka 2 000 hektar skog per år, huvudsakligen för att förebygga skogsbränder.

CNR – Consigilio Nazionale delle Ricerche

De CNR-institut som är involverade i SINTETIC är Institutet för bioekonomi (IBE) och Institutet för informatik och telematik (IIT). IBE:s tematiska områden omfattar den ekonomiska och miljömässiga optimeringen av insamling och karaktärisering av timmer och träbiomassa; träteknologi och dess derivat; utveckling av mätningstekniker med in-situ-, radar- och satellitsensorer, inversa databehandlingsmetoder och numerisk modellering inom atmosfäriska och oceanografiska områden. CNR-IIT undersöker internet och dess sociala och teknologiska utvecklingar, från mobila och allestädes närvarande nätverk till sakernas internet, från social nätverksanalys till cybersäkerhet, från algoritmer tillämpade på internet till intelligenta system och framväxande teknologier relaterade till artificiell intelligens och kvantdatorer.

EOS – The European Organisation of the Sawmill Industry

EOS är en Bryssel-baserad organisation som representerar intressena på EU- och internationell nivå för sågverksindustrin i 11 europeiska länder (Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Lettland, Norge, Rumänien, Sverige och Schweiz), och producerar cirka 80% av den totala EU:s sågade träproduktionen (både löv- och barrträ). Omsättning på cirka 37 miljarder EUR och 16% av den totala trä- och möbelindustrin i EU27.

Fiskarhedens

Fiskarhedens Trävaru består av sågverket, som är ett av Sveriges största och mest moderna privatägda sågverk, tillsammans med skogsavdelningen.

FORESTA MODELLO – Associazione Foresta Modello delle Montagne Fiorentine

FMMF är en frivillig, ideell organisation med lokala och icke-lokala medlemmar (mer än 100), som arbetar för spridning av hållbar markförvaltning, utbyte av god praxis och för att stödja och öka medvetenheten om lokala och globala frågor. 2014 skapade den ett registrerat varumärke för spårbarhet av trä, FMMF – IL LEGNO. En modellskog är ett långsiktigt partnerskap som sammanför alla offentliga och privata intressenter i ett givet territorium. Även UCVV, FMMF:s medlem, kommer att involveras med sitt skogsträningscenter.

InnoRenew CoE

InnoRenew CoE är ett oberoende forskningsinstitut som fokuserar på förnybara material och hållbara byggnader, med målet att överföra vetenskaplig kunskap till industriell praxis. Dess uppdrag är att främja vetenskaplig och innovationsmässig excellens genom tvärvetenskaplig vetenskap, särskilt inom våra två nyckelområden: trämodifikation och återställande miljö- och ergonomisk design (REED).

Koneyrittäjät ry

Koneyrittäjät ry är en branschorganisation för maskinentreprenörer inom energi-, jordförflyttnings- och skogsindustrin i Finland. Vårt huvudfokus är att förespråka våra medlemmars intressen. Vi är också en arbetsgivarorganisation. Vi förhandlade fram tre (kollektiva) avtal med fackföreningar. Kommunikation är en av våra hörnstenar. Vi publicerar två tidskrifter (Koneyrittäjä magazine och KL-Uutiset, endast för medlemmar). Vi driver några utvecklingsaktiviteter.

LAMMA – Consorzio LAMMA Laboratory for Monitoring and Environmental Modelling for the sustainable development

LaMMA – Laboratory for Monitoring and Environmental Modelling for the Sustainable Development – är ett offentligt konsortium mellan regionen Toscana och det italienska nationella forskningsrådet. Enligt synergierna mellan forskning och tjänster är LaMMA:s aktiviteter inriktade på att utveckla högteknologiska vetenskapliga produkter inom vetenskapliga teman: “Atmosfärens fysik”, “Oceanografi”, “Geomatik”.

MiCROTEC

Microtec är en ledande leverantör av inspektions-, sorterings- och optimeringslösningar för träbearbetningsindustrin. De skannrar och mjukvaror som produceras av Microtec möjliggör effektiv och precis kvalitetskontroll, vilket hjälper företag att öka produktiviteten och minska avfallet i sina tillverkningsprocesser.

OTMETKA

OTMETKA har cirka tjugo anställda. Vi har ett dotterbolag i Nya Zeeland. OTMETKA utvecklar ett system för att hjälpa skogskunder med fullständig digitalisering av träproduktion, genom fysisk märkning av stockar i samband med avverkning, samt anpassad produktionsdata tillgänglig via API, om varje enskild stock hämtas direkt från avverkningsdatorn. Data kan göras tillgängliga via moln-funktionalitet eller som lokal data. Dessutom utvecklar vi system för kontaktlös mätning av stockar i avverkningsenheter. Plus några andra saker också…

PIVETEAUBOIS

PiveteauBois, sågverksindustrin. Bygger en hållbar värld för framtida generationer genom att ge alla det bästa av varje träd 150.000 m3 per år, med olika processer: torkning, CLT, limträ, formning, planhyvling, pellets, granulering. Sågverket är utrustat med MICROTEC-sensorer som ska användas inom projektet: 1) CT LOG-skanner installerad vid timmerytan, 2) Log Finger Print med röntgen och LogEye-skanner, 3) Board Finger Print med GE900, 4) sågverk i skannings- och inställning.

SILVADOR COMPANY

Silvador Company är ett privatägt rumänskt företag vars huvudsakliga verksamhet är skogsavverkning. Vårt företag äger cirka 4000 hektar skog i södra Rumänien. Företaget är involverat i försäljning av trä, både som stående träd, avverkat och bearbetat trä. På senare tid har företaget också engagerat sig i klimatförändringsåtgärder som kräver bevarande av utvalda delar av våra skogar. Förutom skogsavverkning förvaltar Silvadors företagsgrupp cirka 40 000 hektar skog som ägs av privatpersoner i Rumänien.

SIMTRONA D.O.O

SIMTRONA d.o.o. är specialiserat på att utveckla elektroniska produkter (den första i serien är en patenterad “SMART NAIL”) och industriell automation med användning av den senaste teknologin (robotik, maskinseende, AI, …).

Treemetrics

Treemetrics uppdrag är att tillhandahålla innovativa teknologier och lösningar som möjliggör hållbar skogsförvaltning, ökar produktiviteten och optimerar värdekedjan, samtidigt som de främjar miljöskydd och ekonomisk tillväxt.

UEF – University of Eastern Finland

The School of Forest Sciences vid University of Eastern Finland är en internationellt erkänd forsknings- och utbildningsenhet. Vi utbildar specialister för jobb inom skogs- och miljöområden. Våra huvudsakliga forskningsområden är skogsekologi, skogsförvaltning, skogsplanering, fjärranalys av skogar med laserskanning, skogsbruk och logistik samt trävetenskap.

UNITBV – Transilvania University of Brasov

Transilvania University of Braşov (UniBV) är en oberoende, statligt finansierad forsknings- och utbildningsinstitution som bedriver sin verksamhet under tillsyn av utbildningsministeriet.